parallax background

Vloerkleden reinigen

Vloerkleden grondig reinigen

Een tapijt kan ook een los vloerkleed (of zelfs wandkleed) zijn van dezelfde samenstelling als tapijt, vaak geknoopt of geweven in een patroon of voorstelling. Het wordt dan ook wel karpet genoemd. SchoneVloeren.nl reinigt vloerkleden net zo grondig als vaste vloerbedekking, alleen hoeft dat niet ter plaatse te gebeuren.

Meer over tapijt

Vloerbedekking, vaak gewoonweg tapijt genoemd, is een textiele bedekking voor vloeren die bestaat uit een bovenlaag van getufte of geweven vezels, bevestigd op een stevige onderlaag. Deze vezels kunnen gemaakt zijn van materialen zoals wol, nylon, polypropyleen, of polyester. Het woord 'tapijt' is afkomstig van het Latijnse 'carpere', wat 'plukken' of 'teer' betekent, verwijzend naar de geplukte of getufte aard van het tapijt.

Tapijt is populair in woningen en kantoren

Tapijt is populair in woningen en kantoren vanwege zijn warme, zachte gevoel onder de voeten en geluidsdempende eigenschappen. Het kan geleverd worden in zowel tegels als op rollen, en is beschikbaar in een diversiteit aan kleuren, patronen en texturen. Tapijten variëren ook in poolhoogte en dichtheid, wat de zachtheid en duurzaamheid beïnvloedt.

Professioneel uw vloer laten reinigen?

Laat uw vloer weer stralen met SchoneVloeren.nl - Expert in vloeronderhoud en reiniging sinds 1992!