Polijsten en impregneren

Vloeren polijsten en impregneren

Bij SchoneVloeren.nl zijn wij experts in het polijsten van natuurstenen vloeren, zoals marmer. Vaak worden de termen slijpen en schuren door elkaar gebruikt. Wat wij doen, is uw natuurstenen vloer in ere herstellen door alle vuiligheid te verwijderen, oppervlakkige krasjes weg te werken of zoveel mogelijk te minimaliseren, en vervolgens in overleg met de klant de vloer de gewenste glansafwerking te geven.

Door het kristalliseren krijgt natuursteen weer zijn natuurlijke hoogglans. Andere vloeren impregneren wij op verzoek, waardoor een beschermlaag ontstaat die glanst, waterafstotend is en waarmee vlekken tot op zekere hoogte kunnen worden voorkomen.

Van schuren tot kristalliseren

Bij het schuren van marmer wordt de vloer gladgemaakt en kleine beschadigingen worden verwijderd met een roterende machine voorzien van diamantkorrels. Dit proces verwijdert niveauverschillen tussen de tegels en oppervlakkige krassen. Mechanisch polijsten gebruikt fijnere diamantkorrels en verwijdert stapsgewijs krassen, resulterend in een gladde, glanzende afwerking. Marmer wordt gepolijst met schuurschijven die gebonden zijn met diamant, waarbij de mate van grofheid polijst- of schuurkorrel wordt genoemd. Daarnaast wordt marmer polijstpoeder gebruikt, dat speciaal is ontwikkeld voor onderhoud. Dit snelwerkende poeder bereikt snel hoogglans, verwijdert doffe plekken, beschermt het oppervlak, opent de poriën en maakt het verwijderen van vlekken eenvoudiger. Na het schuren volgt kristallisatie, een mechanisch-chemisch proces dat zorgt voor een schitterende glans en versterkte kleuren. Dit proces sluit het oppervlak af, verbetert de mechanische weerstand en maakt de vloer gemakkelijker te onderhouden.

Vooraf

Achteraf

Professioneel uw vloer laten reinigen?

Laat uw vloer weer stralen met SchoneVloeren.nl - Expert in vloeronderhoud en reiniging sinds 1992!