Hardsteen polijsten

Hardstenen vloer weer laten glanzen

Bent u trotste eigenaar van een hardstenen vloer? Dan bent u vast bekend met de uitdagingen die het onderhoud met zich meebrengt. Hardsteen kan na verloop van tijd namelijk dof worden of beschadigd raken. Onze experts zijn dan ook gespecialiseerd in hardsteen polijsten, waardoor we uw hardstenen vloer weer in ere herstellen.

Het polijsten van hardsteen biedt niet alleen een esthetische verbetering, maar het heeft ook praktische voordelen. Door het egaliseren van het oppervlak worden kleine krassen en oneffenheden verwijderd, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet.

Als u merkt dat uw hardstenen vloer dof is geworden of beschadigd is geraakt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze ervaren professionals staan klaar om u te helpen bij het herstellen van uw hardstenen vloer.

Ervaren vakmensen met een scherp oog voor detail

Bij elke klus maken onze deskundige professionals gebruik van hun uitgebreide expertise in het verfijnen van natuursteen, waarbij ze een grondige en zorgvuldige aanpak hanteren. Het resultaat is altijd verbluffend en adembenemend. Ontdek nu zelf de grenzeloze mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Kwaliteitsgarantie

Ons team van bekwame vakmensen staat klaar om een breed scala aan projecten aan te pakken, waaronder het polijsten van vloeren in garages, winkels, scholen en uiteraard woningen. Bij elke opdracht streven we naar uitmuntende kwaliteit.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Bij het polijsten maakt het deskundige team van SchoneVloeren.nl uitsluitend gebruik van ecologisch verantwoorde producten die duurzaam zijn en geen schade toebrengen aan het milieu. We hechten waarde aan duurzaamheid en het behoud van een gezonde leefomgeving.

Waarom hardsteen polijsten?

Ziet uw hardstenen vloer er minder mooi uit, dan krijgt u misschien het idee om deze eens een keer goed schoon te maken. Dit heeft echter vaak niet het gewenste effect. Oppervlakkig vuil wordt dan wel weggehaald, maar de beschadigingen aan het hardsteen blijven zichtbaar. Ook scheuren en gaten worden door het schoonmaken niet verwijderd. Gelukkig is er wel een goede oplossing, waarmee u ervoor zorgt dat de vloer er snel weer mooi uit komt te zien. Deze oplossing is hardsteen polijsten. Onze professionals helpen u hier graag bij en zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uit komt te zien. Hardsteen polijsten is een van de specialiteiten van Schonevloeren.nl. We komen dan ook graag bij u langs om deze klus voor u uit te voeren. Neem hiervoor contact met ons op via 0251 32 00 40 of vraag direct een offerte op maat aan.

Hoe hardsteen polijsten?

Bij Schonevloeren.nl zijn we gespecialiseerd in het polijsten van hardsteen en het herstellen van de prachtige glans die uw vloer verdient. Hieronder leest u hoe we te werk gaan voor een optimaal eindresultaat.

1.      Grondige voorbereiding

Voordat we beginnen met het polijsten van uw hardstenen vloer, zorgen we ervoor dat het oppervlak schoon en vrij van stof en vuil is. We reinigen de vloer grondig en verwijderen alle losse deeltjes om een optimale hechting van het polijstmiddel te garanderen.

2.      Grof schuren voor het verwijderen van krassen

Om eventuele krassen en oneffenheden te elimineren, gebruiken we een grove polijstschijf op onze professionele polijstmachine. Met gelijkmatige bewegingen schuren we voorzichtig het oppervlak, waarbij we ervoor zorgen dat we geen plekken overslaan. Deze stap zorgt voor een egalere basis en bereidt het oppervlak voor op verdere verfijning.

3.      Fijn schuren voor een gladde afwerking

Na het grove schuren vervangen we de polijstschijf door een fijnere variant. Met deze schijf verwijderen we de resterende kleine krassen en polijsten we het oppervlak verder voor een gladder resultaat. We besteden extra aandacht aan de randen en hoeken om ervoor te zorgen dat de gehele vloer een gelijkmatige glans krijgt.

4.      Polijsten voor een prachtige glans

We bevestigen een speciale polijstschijf met hoogwaardige polijstpasta op onze machine. Met zorgvuldige bewegingen polijsten we het hele oppervlak van uw hardstenen vloer. De pasta zorgt voor een diepe glans en laat uw vloer weer stralen als nooit tevoren. We controleren regelmatig het resultaat en passen de druk en snelheid aan voor een perfecte afwerking.

5.      Reinigen en beschermen

Na het polijsten is het belangrijk om de vloer grondig te reinigen en te beschermen. We verwijderen alle resterende polijstpasta en zorgen ervoor dat de vloer volledig droog is. Vervolgens brengen we een hoogwaardige coating aan. Deze beschermt uw hardstenen vloer tegen vlekken en slijtage, terwijl de glans behouden blijft.

Eigenschappen van hardsteen

Een pas gelegde hardstenen vloer ziet er prachtig uit en is een echte aanwinst voor uw woning of bedrijfspand. Echter kan een natuurstenen vloer flink veranderen na verloop van tijd. Zo kan hardsteen na verloop van tijd gaan slijten. Dit komt doordat het een poreus materiaal is, waardoor het er dof uit komt te zien en duidelijke slijtageplekken krijgt. Ook is het zo dat vlekken die niet meteen worden schoongemaakt, blijvend zichtbaar zijn. Ten derde is dit type natuursteen door het gebruikte materiaal gevoelig voor beschadigingen. Tot slot: een hardsteen vloer is ook gevoelig voor de elementen. Door blootstelling aan de zon kan de vloer bijvoorbeeld gaan verkleuren.

Wat zijn de mogelijke eindresultaten?

Wat zijn de mogelijke eindresultaten?

Het polijsten van hardsteen wil niet altijd zeggen dat dit samengaat met een glanzend eindresultaat. Zo is het ook mogelijk om voor een andere afwerking te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een matte afwerking van hardsteen. In onderstaande tabel vindt u dan ook de mogelijkheden. Bent u benieuwd wat we voor uw hardstenen vloer kunnen betekenen? Neem telefonisch contact met ons op via 0251 32 00 40.

 

Slijpfase Oppervlaktebewerking Wanneer? Eindresultaat
1ste slijpfase Slijpen Ondiepe en diepe krassen Glad
2de slijpfase Zoeten Oppervlakkige krasjes Minder glanzend / matte afwerking
2de slijpfase Polijsten Oppervlakkige krasjes (Zijde)glanzende afwerking
3de slijpfase Verder polijsten of kristalliseren Gezoete of gepolijste vloer Hoogglanzende afwerking

Recente projecten

Ervaringen met SchoneVloeren.nl

“We hebben lang tegen de vieze, doffe marmeren vloer aan gekeken. We hebben eerst zelf alles geprobeerd om de vloer schoon te krijgen, maar niets hielp. We hebben de vakmensen van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om de vloer te reinigen, maar ze hebben ons geadviseerd om het marmer ook meteen te laten polijsten. Nadat we akkoord waren gegaan met de werkzaamheden, hebben ze super werk geleverd met een prachtig, glanzend eindresultaat. We zijn weer heel blij met onze vloer.” Rick, Abbekerk

Rick, Abbekerk

“Uitstekend werk afgeleverd en vriendelijke medewerkers. Mijn vloer is mooi gepolijst en glimt weer als voorheen. SchoneVloeren.nl is echt een aanrader!”

Lisa, Utrecht

“Goede service! De vloer ziet er weer prachtig uit. Goede adviezen gekregen over het onderhoud.”

Cora, Assendelft

Over ons

Uw onderhoudsspecialist voor natuurstenen vloeren sinds 1992

Als gespecialiseerde organisatie hebben we ons gevestigd in Uitgeest en streven we ernaar om natuurstenen vloeren weer te laten schitteren als nooit tevoren. Onze vakmensen reizen door heel Nederland om vloeren in woningen, bedrijfspanden en openbare ruimtes te herstellen en terug te brengen naar hun oorspronkelijke pracht.

 Als u meer wilt weten over onze organisatie, de locaties waar we actief zijn in Nederland, ons toegewijde team of de beschikbare vacatures, nodigen we u uit om op de knop te klikken voor meer informatie. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde details.

werkzaamheden schonevloeren.nl

Contact opnemen met SchoneVloeren.nl

Bent u op zoek naar een manier om uw hardstenen vloer te laten stralen met een prachtige glans of een subtiele matte afwerking? Vertrouw op de expertise van de specialisten van SchoneVloeren.nl voor de behandeling van uw hardstenen vloer. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en ontvang snel een kostenindicatie op maat. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0251 32 00 40 of stuur ons een bericht via WhatsApp. Het deskundige team van SchoneVloeren.nl staat altijd klaar om u van dienst te zijn en al uw vragen te beantwoorden.

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.