Gezondheids­zorg

Schone vloeren in de gezond­heids­zorg

Nergens anders is een schone omgeving zo belangrijk als in de gezondheidszorg. Vuil op de vloer is altijd onhygiënisch, maar kan op ziekenhuisvloeren zelfs de basis zijn voor infecties of andere complicaties. Regelmatig grondig reinigen met natuurlijke middelen gaat verder dan de snelle dweil van een schoonmaakbedrijf. Wij zorgen voor kraakheldere vloeren in ziekenhuizen en fysiotherapie-, tandarts-, huisarts- en dierenartspraktijken.

Of bel: 0251 32 00 40

Opdrachtgevers SchoneVloeren.nl gezondheidszorg tandheelkunde

Vloeronderhoud in tand­arts-, huis­arts- en dieren­arts­praktijken

De praktijken van tand-, huis- en dierenartsen zijn allemaal representatieve ruimten die vooral hygiënisch op orde moeten zijn. Een goede dagelijkse schoonmaak is van het allergrootste belang. In veel van zulke praktijken ligt linoleum op de vloer. Wanneer de vloer is voorzien van een laag polymeer (een soort was), zal het onderhoud makkelijk uit te voeren zijn. Maar als de waslaag versleten raakt, zal het dagelijks onderhoud een stuk lastiger worden.

Linoleumvloeren worden in dit soort praktijken vaak dagelijks gereinigd door te dweilen. Wat echter vaak vergeten is wordt is om de vloer na te drogen. Zodra de waslaag is versleten, zal de vloer er langer over doen om te drogen. Het water trekt dan in het linoleum. Uiteindelijk zal het water verdampen, maar het vuil dat zich nog in dat water bevond blijft achter in de vloer. Hierdoor ontstaan vuile plekken die u niet meer wegkrijgt.

Waslaag voor de linoleumvloer

Op plekken waar wordt gelopen of geschoven met bijvoorbeeld stoelen zal de waslaag eerder slijten dan op een plek onder bijvoorbeeld een behandeltafel of een bed. Het is van het allergrootste belang voor de levensduur van de linoleumvloer dat periodiek de waslaag opnieuw wordt aangebracht. Hierdoor zal de slijtage slechts in de waslaag plaatsvinden en niet in het linoleum zelf. Hiermee verlengt u de levensduur van uw vloer aanzienlijk.

Ons advies voor praktijken is dan ook om jaarlijks de polymeerlaag opnieuw aan te laten brengen nadat er intensieve reiniging heeft plaatsgevonden. Hierdoor kan een linoleumvloer wel 30 jaar meegaan. Specifiek voor dit soort praktijkruimten werken wij met een speciale polymeer die bestand is tegen vlekken op basis van alcohol en Peroxide. Dit voorkomt lelijke, witte druppelvormige vlekken op uw linoleumvloer.

Goede inloopmat bij de deur

U kunt de slijtage van de waslaag aanzienlijk beperken door ook te zorgen voor een hele goede inloopmat bij de deur. Deze mat voorkomt dat straatvuil op het linoleum komt en slijtage veroorzaakt. Het is belangrijk om deze mat dagelijks of wekelijks grondig te stofzuigen, zodat deze zijn functie optimaal behoudt.

SchoneVloeren video linoleum marmoleum reinigen schoonmaken

Reinigen van ziekenhuisvloeren van tegels en linoleum

Behalve in de kantoren ligt er op ziekenhuisvloeren zelden tapijt. Meestal worden tegels en linoleum gebruikt. Soms ook natuursteen en PVC. Onze vakmensen zijn getraind om deze vloeren snel en adequaat terug te brengen in de hygiënische staat die past bij de gezondheidszorg. Waar nodig voorzien wij het linoleum of marmoleum van een aantal lagen polymeer. Deze toplaag maakt het dagelijks onderhoud met de snelle dweil een stuk gemakkelijker en voorkomt slijtage aan de vloer.
Marmoleum vloer laten schoonmaken SchoneVloeren.nl

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten reinigen?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.