Groot onderhoud voor tapijt

Tapijt onderhoud

Tapijt is een vloerbedekking die gekozen wordt om een warme sfeer en uitstraling in een ruimte te creëren. Ook heeft tapijt een geluidsisolerende werking. Tapijt heeft ten onrechte de naam dat het onhygiënisch zou zijn, want het werkt juist als een soort filter in de ruimte en zuivert de lucht. Stof, haren, huidschilfers en ander vuil blijven achter in of op het tapijt. Wanneer een raam of deur opengaat waait het niet weg, maar houdt het tapijt het als het ware vast. Dit is hygiënischer dan bij gladde vloeren, waarbij alles opwaait als de deur opengaat.

Wat nogal eens wordt vergeten is dat een vloer tijdens zijn levensduur ook groot onderhoud nodig heeft om deze, bij benadering, weer terug te brengen in de ‘als nieuw’ conditie.

 

Reiniging

Bij tapijt is het natuurlijk wel van groot belang dat het dagelijks of wekelijks goed gereinigd wordt. En dit dient op de juiste manier uitgevoerd te worden. De frequentie van het onderhoud moet goed worden afgestemd op het gebruik van de vloer. Zolang het vuil nog niet zo vast zit kan het met een stofzuiger goed verwijderd worden. Door dit met regelmaat te doen behoudt het tapijt lange tijd wel zijn vuilopnemende en vasthoudende vermogen.

Professionele reiniging

Er komt onvermijdelijk een moment dat uw tapijt er niet meer zo fris en mooi uitziet. Na verloop van tijd raakt het toch vervuild door het inlopen van (nat) straatvuil, zand en andere vormen van vuil uit bijvoorbeeld naastgelegen ruimten. Ook vlekken van vloeistoffen zoals thee, koffie of wijn kunnen het aanzien van het tapijt verpesten. Stofzuigen voldoet dan niet meer.

Dan kunt u kiezen voor professionele reiniging door SchoneVloeren.nl. Wij maken gebruik van een zuigborstelmachine. Deze tikt het vuil als het ware op en zuigt het af. De functie van de borstel in combinatie met de zuigmachine zorgt er ook voor dat de platgelopen delen van het tapijt weer omhoog komen zodat het er weer beter uitziet en zijn oorspronkelijke functies terug heeft. Hierna voeren wij nog een handeling uit die bekend staat als de koolzuurmethode. Tapijt reinigen met de koolzuurmethode is zeer effectief. Met deze methode wordt uw tapijt beneveld met een combinatie van koolzuur en reinigingsvloeistof. Hierdoor krijgt uw vloer niet alleen een reinigingsboost, maar wordt ook 90% van alle bacteriën gedood. Uw vloer is altijd beloopbaar en binnen 1 uur droog!

Vervuiling en vlekken zijn voor ons als tapijtreinigers niet eens de grootste uitdaging. De grootste uitdaging voor ons is het verwijderen van de reinigingsmiddelen waarmee u in de loop der tijd zelf hebt geprobeerd om de vlekken te verwijderen. Dit doet u natuurlijk met de beste intenties, maar vaak zien wij dat er verkeerde middelen worden gebruikt en dat slecht uitspoelen (het achterblijven van restjes schoonmaakmiddel) een oorzaak is van blijvende schade aan het tapijt. 

TIPS

Met de juiste informatie en het gebruik van de juiste middelen kunnen negen van de tien vlekken door ons uit uw tapijt worden verwijderd. Wanneer er een vlek in het tapijt is veroorzaakt is het van groot belang dat u de vlek op de juiste manier te lijf gaat. Op onze website vindt u tips voor de meest voorkomende vlekken en de juiste behandeling daarvoor. Mocht u er evengoed niet uitkomen, bel ons gerust voor advies op 0251 32 00 40.

 

SchoneVloeren video tapijt reinigen schoonmaken