Terrazzo vloer reinigen

Terrazzo vloer schoonmaken

Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. De naam wordt gebruikt voor vloeren uit marmerkorrels. Door verder ontwikkelde technieken is de creatieve vrijheid van terrazzo groter dan die van marmeren vloeren. Er kan gevarieerd worden met vormen en kleuren. De toepassing is daardoor van een goedkope terrasbedekking steeds meer gegroeid naar een decoratieve, zoals de mozaïeken uit de oudheid. In Nederland ligt een bekende terrazzovloer in de Haagse Passage.

Of bel: 0251 32 00 40

terrazzo vloer laten schoonmaken SchoneVloeren.nl

Meer over terrazzo

De techniek is enkele honderden jaren oud. Italianen gebruikten het als afgekeurd restmateriaal het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. In Italië werd bij de bouw van kerken veel marmer en graniet gebruikt. Het restmateriaal stortte men in de betonnen vloeren. Als op de vloeren veel gelopen werd, raakten ze als het ware gepolijst, waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Men vond het resultaat zo mooi dat besloten werd er ook andere producten van te maken.

In Nederland zijn cementgebonden terrazzovloeren vanaf de tweede helft van de 19e eeuw op grotere schaal aangelegd. Door het gebruik te maken van moderne technieken is kunststof terrazzo te maken zonder scheurvorming. Hierdoor kunnen grote vloervelden worden gemaakt. De nieuwe IJhal van het Centraal Station in Amsterdam werd op deze wijze voorzien van krimpvrije terrazzo.

Terrazzo vloer schoonmaken en polijsten

Vroeger werden platte stenen gebruikt om de oneffenheden in terrazzo weg te slijpen. Later werd een speciaal gereedschap uitgevonden, waardoor de arbeiders rechtop konden staan bij het polijsten. Deze ‘Galera’ bestond uit een lange steel met een verzwaard eind, waaraan de slijpsteen was bevestigd. Hiermee konden zij ook beter gebruikmaken van hun lichaamsgewicht.

Het resultaat was echter een oppervlak met een bleek, dof uiterlijk. Later ontdekten de arbeiders dat geitenmelk de marmerkleur en glans goed naar boven bracht. Tegenwoordig worden cementgebonden terrazzo door SchoneVloeren.nl machinaal geslepen en gepolijst.

Terrazzo onderhoud

Goed terrazzo onderhoud is een specialisme en een vak apart. De specialisten van SchoneVloeren.nl hebben daarvoor de juiste opleiding gehad en maken gebruik van professionele apparaten en schoonmaakmiddelen. Daardoor kunt u jarenlang plezier van uw terrazzo vloer hebben.
terrazzo vloer laten schoonmaken SchoneVloeren.nl

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Adres

Wat voor een soort vloer wilt u laten reinigen?

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.