Graniet polijsten

Laat uw granieten vloer polijsten

De robuuste aard en luxueuze uitstraling van graniet maakt het een populaire keuze voor vloeren, aanrechtbladen en andere oppervlakken. Ondanks de slijtvastheid van graniet ontkomt ook dit materiaal niet aan de gevolgen van langdurig intensief gebruik en ontstaan op den duur doffe plekken, krassen of andere beschadigingen.

Deze onvermijdelijke slijtage leidt ertoe dat uw prachtige granieten vloer zijn karakteristieke glans verliest. Gelukkig is hier wat aan te doen. Door middel van schuren, zoeten en het polijsten van graniet herstellen we uw vloer of ander oppervlak weer naar de oorspronkelijke glans en unieke uitstraling. Vraag direct een offerte aan bij SchoneVloeren.nl of bel ons via 0251 32 00 40.

natuurstenen vloeren laten reinigen door SchoneVloeren.nl
Het team van SchoneVloeren.nl

Professioneel graniet polijsten

Het polijsten van een granieten vloer is een proces waarbij aandacht voor detail en vakmanschap van groot belang zijn. We beginnen met een grondige reiniging van het oppervlak. Hiervoor gebruiken we speciaal ontworpen diamantschijven om het oppervlak van het graniet te schuren. Het belangrijkste doel van deze fase is om oppervlakkige krassen en onregelmatigheden te verwijderen, waardoor een schoon en egaal oppervlak ontstaat.

Het volgende deel van het proces is gericht op het herstellen van de glans van het graniet. Hiervoor schakelen we over naar fijnere diamantschijven, die langzaam de gewenste glans weer terugbrengen. Een van de grote voordelen van dit proces is dat u als klant controle heeft over het eindresultaat. U geeft aan hoe glanzend u uw vloer wilt hebben, van een subtiele tot spiegelachtige glans die de hele kamer verlicht. Uw granieten vloer ziet er na het polijsten weer als nieuw uit.

Granito vloer polijsten

Granieten en granito vloeren zijn beide duurzame keuzes voor vloeroppervlakken, maar ze verschillen op verschillende punten. Veel mensen verwarren graniet vaak met granito, terwijl deze materialen sterk verschillen. Graniet is een solide steensoort, terwijl granito bestaat uit een mix van steenfragmenten en cement. Daarom vereist het polijsten van een granito vloer een andere techniek dan het polijsten van graniet.

Graniet is een natuursteen, ontstaan uit het stollingsproces van magma en lava onder de aardkorst. Het is hard, duurzaam en bestaat voornamelijk uit drie soorten mineralen: kwarts, veldspaat en mica. De combinatie van deze mineralen bepaalt de kleur en textuur van het graniet. Elk stuk graniet is uniek, met zijn eigen individuele patronen en kleuren, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht.

Granito, ook wel terrazzo genoemd, is een composietmateriaal dat bestaat uit marmer-, graniet- of kwartskorrels, die zijn ingebed in cement of een soort kunsthars. Eenmaal uitgehard wordt het oppervlak gepolijst om het zijn glans te geven. Granito is relatief eenvoudig te onderhouden, maar in vergelijking met graniet gevoelig voor zuren en slijtage. SchoneVloeren.nl is ook specialist in het polijsten van terrazzo vloeren.

Granieten vloer polijsten prijs

De kosten voor het professioneel laten polijsten van granieten vloeren variëren, afhankelijk van de omvang van de vloer en de huidige staat van het oppervlak. Het opknappen van granito of granieten vloeren vereist een nauwgezet aantal stappen en behandelingen voor het beste resultaat. De kosten voor het polijsten van graniet zijn afhankelijk van de specifieke samenstelling van uw vloer. Graniet is een combinatie van verschillende steensoorten en vereist om die reden een specifiek polijstproces.

Bij het bepalen van de uiteindelijke prijs voor het polijsten van uw granieten vloer speelt de staat van de betreffende vloer ook een rol. Hoe minder beschadigingen, vlekken of krassen, des te lager de kosten. De reparatie van grotere schade vereist doorgaans extra inspanning, wat het aantal uren werk en daarmee de kosten verhoogt.

We kunnen u voor een concurrerende scherpe prijs helpen om uw granieten vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Vraag vandaag nog een online offerte aan voor een actuele prijsopgave.

Uw granieten vloer laten polijsten?

Het polijsten van graniet is een investering in de schoonheid en duurzaamheid van uw vloer, waarna u weer jarenlang van de elegante uitstraling geniet. Als specialist in het polijsten van granieten vloeren beschikken we over de ervaring en expertise om uw granieten oppervlakken volledig te herstellen naar hun oorspronkelijke glans.

Ook uw vloer polijsten? Vraag een offerte aan en binnen enkele werkdagen ontvangt u geheel vrijblijvend een op maat gemaakte prijsopgave. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 0251 32 00 40 of stuur een WhatsAppbericht.

Onze behandelingen voor graniet

Bij SchoneVloeren.nl zijn we al sinds 1992 gespecialiseerd in het onderhoud van granieten vloeren, keukenbladen, tafelbladen etc. Zo zijn we, naast het polijsten van graniet, gespecialiseerd in onder andere:
 

Recente projecten

Klanten aan het woord

“Nadat onze granieten vloer wel heel vies was geworden en hier en daar ook nog lichtelijk was beschadigd, besloten we een professional in te schakelen. Na een korte zoektocht op internet kwamen we uit bij SchoneVloeren.nl. We hebben direct een offerte aangevraagd en zijn heel snel geholpen. De mannen van SchoneVloeren.nl hebben geweldig werk afgeleverd en de vloer ziet er weer als nieuw uit.” Sandy Hoogeveen, Zaandam

Alexandra, Hillegom

“Ik keek al een tijdje aan tegen een vloer die zelf niet meer goed schoon te maken was. Ik heb de hulp van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om mijn granieten vloer goed te reinigen en professioneel te polijsten. Vervolgens hebben ze de natuursteen ook geïmpregneerd. Mijn vloer ziet er fantastisch uit en kan weer jaren mee! Ik kan SchoneVloeren.nl iedereen met een natuurstenen vloer aanbevelen.” Niels van de Berg, Uitgeest

Willem, Nijmegen

“De medewerkers van SchoneVloeren.nl zijn echt super! Ze leveren fantastisch werk af en bieden de beste service. Ik wilde mijn granieten vloer zo snel mogelijk laten polijsten en vroeg dus een offerte aan. Tussen mijn offerteaanvraag en de uitvoering van de werkzaamheden zat heel weinig tijd. Ik raad iedereen SchoneVloeren.nl aan.” Raymond Vink, Alkmaar

Martine, Leiden

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.