Marmer polijsten

Laat uw marmeren vloer polijsten

Zitten er doffe plekken op uw marmeren vloer of is de natuursteen beschadigd door een ongelukje of het gebruik van verkeerde schoonmaakproducten? Breng het marmer weer tot leven met de specialistische polijstdienst van SchoneVloeren.nl.

Vraag direct een offerte aan bij SchoneVloeren.nl en ontvang al binnen enkele werkdagen een passende prijsberekening. Bij vragen of advies belt u ons via 0251 32 00 40 of kunt u een WhatsAppbericht sturen.

natuurstenen vloeren laten reinigen door SchoneVloeren.nl

Voordelen van SchoneVloeren.nl

Onze experts hebben jarenlange ervaring met marmer polijsten en weten precies hoe ze uw vloer op de beste manier moeten behandelen. Profiteer van al onze voordelen:

 • Uw marmeren vloer binnen 1 dag geslepen, gepolijst en gekristalliseerd
 • Professioneel team met 30 jaar ervaring
 • 100% kwaliteitsgarantie
 • Afwerking naar wens
 • Offerte op vrijblijvende basis

Marmer polijsten kosten

De prijs om uw marmeren vloer te laten polijsten hangt af van een aantal factoren:

 • De staat van de natuursteen
 • Het aantal vierkante meters
 • Eventuele bijzonderheden

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan om een goed beeld te krijgen van de kosten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Ook zijn onze specialisten hierdoor goed op de hoogte van de omvang van het project en weten ze precies hoe ze u het gewenste resultaat kunnen bieden. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via 0251 32 00 40 of WhatsApp.

Onze werkwijze

1. Offerteaanvraag invullen

Vul de offerteaanvraag in en lever eventuele foto’s aan. Is het formulier volledig ingevuld? Klik nu op ‘Verstuur’. Heeft u eerst nog meer informatie nodig? Neem dan contact op met de experts van SchoneVloeren.nl via 0251 32 00 40 of stuur een WhatsAppbericht.

2. Situatie beoordelen

Aan de hand van de foto’s kunnen we een goede inschatting maken van de werkzaamheden. Vervolgens berekenen we de exacte prijs voor het polijsten van uw marmeren vloer en ontvangt u binnen enkele werkdagen een offerte.

3. Werkzaamheden uitvoeren

Op de geplande datum komen onze specialisten langs om het marmer naar uw voorkeuren te polijsten. We gebruiken hiervoor milieubewuste materialen en producten die een prachtig eindresultaat opleveren.

4. Vloer controleren

Pas als u 100% tevreden bent zijn we klaar. Heeft u nog eventuele verbeterpunten? We kijken er direct naar en lossen het probleem op. Dat is onze kwaliteitsgarantie!

Wanneer marmer zoeten?

Het is belangrijk dat uw marmeren vloer in topconditie blijft door regelmatig onderhoud. Alleen goed onderhouden marmer heeft namelijk een schone uitstraling en beschikt over zijn kenmerkende kristalstructuur. Soms is het nodig om het marmer te polijsten om de kenmerkende look weer terug te krijgen en eventuele beschadigen uit de natuurstenen vloer te halen. Deze technieken noemen we ook wel slijpen en zoeten.

Onze specialisten passen deze methode toe om de krassen te verwijderen en de glans tevoorschijn te halen. Schakel SchoneVloeren.nl in en breng nieuw leven in uw doffe of beschadigde marmeren vloer!

Hoe vaak moet ik het marmer laten polijsten?

Hoe vaak u de marmeren vloer moet laten polijsten, is afhankelijk van 2 factoren: hoe vaak u de vloer schoonmaakt en hoeveel mensen dagelijks op de vloer lopen.

Als u het marmer wekelijks, misschien zelfs dagelijks, goed schoonmaakt met een neutrale vloerreiniger, is het niet nodig om de vloer vaak te laten zoeten. Echter, hoe langer u wacht met een onderhoudsbeurt, hoe moeilijker het is om de marmeren vloer met alleen schoonmaakmiddel goed te reinigen en te laten glanzen. U krijgt van ons als service standaard een reinigingsinstructie en een reinigingsmiddel.

Een marmeren vloer blijft helaas niet nieuw, omdat er op wordt gelopen. Het aantal voetbewegingen per dag – veel of weinig mensen/bezoekers – bepaalt de mate van slijtage en dat heeft dus invloed op de frequentie van het onderhoud:

Frequentie schoonmaken (vegen en dweilen) Frequentie (periodiek onderhoud) polijsten
Marmeren vloer in huis Enkele keren per week 1 keer in de 7-10 jaar
Marmeren vloer in een kantoor Dagelijks 1 keer per jaar
Marmeren vloer in openbare gebouwen, hotels en grote bedrijven Dagelijks Meerdere keren per jaar

Onze werkzaamheden per slijpfase

Direct na het laten slijpen en zoeten van uw vloer zijn de oppervlakkige beschadigingen uit het marmer en heeft het zijn natuurlijke glans weer terug. U bepaalt bij SchoneVloeren.nl de gewenste afwerking (mat, zijdeglans of hoogglans). Onze specialisten gebruiken voor iedere opdracht de juiste technieken en leveren zo altijd een eindresultaat waar u 100% tevreden mee bent.

Veelal beginnen we met het reinigen van uw vloer. Vervolgens voeren we de volgende werkzaamheden uit:

 

Slijpfase Soort oppervlaktebewerking Werkzaamheden Eindresultaat
Eerste slijpfase Marmer slijpen We halen (diepere) krassen uit het marmer met behulp van een slijpmachine. Een matte finish
Tweede slijpfase Marmer polijsten/zoeten We maken de vloer glanzend door de beschadigingen en oneffenheden weg te slijpen. Een (zijde)glanzende finish
Derde slijpfase Marmer kristalliseren We laten de vloer weer glanzen en halen de natuurlijke kristalstructuur terug. Een hoogglanzende finish
Afwerkingsfase Marmer impregneren We doordringen het marmer (poriën) met een andere stof en geven de vloer hierdoor een beschermlaag, zodat vuil zich minder snel hecht. Een onzichtbare beschermlaag over de marmeren vloer

Andere soort vloer van natuursteen laten polijsten?

De techniek die we toepassen, is ook te gebruiken voor het polijsten van andere soorten natuurstenen vloeren. Als u hier meer informatie over wilt, bekijk dan een van de onderstaande pagina’s:

 

 • Graniet polijsten
 • Travertin polijsten
 • Leisteen polijsten
 • Hardsteen polijsten
 • Terrazzo polijsten

Zelf marmer polijsten

Zelf marmer polijsten? Een marmeren vloer is prachtig, maar het onderhoud is vaak een uitdaging. Gewone schoonmaakmiddelen zijn meestal te zuur en werken niet goed. Marmer is een poreuze natuursteensoort en door de complexe geaderde structuur gevoelig voor het ontstaan van vlekken en verkleuringen. Merkt u een kras of doffe plek op? Dan kunt u ervoor kiezen om kleinere plekken zelf te polijsten. Dit is een arbeidsintensief proces en vereist het volgen van een nauwgezet stappenplan.

Zelf marmer polijsten is werk voor specialisten

Hoewel het mogelijk is om zelf marmer te polijsten, raden we dit sterk af. U riskeert permanente schade, zeker wanneer u machines gebruikt om het marmer te polijsten. Het herstellen van de oorspronkelijke glans, structuur en een uniform ogend oppervlak is werk voor specialisten met de juiste opleiding. Bij SchoneVloeren.nl zijn we al sinds 1992 gespecialiseerd in het totale onderhoud van marmeren vloeren, denk bijvoorbeeld aan:

Wilt u graag een vrijblijvende prijsopgave ontvangen voor het laten polijsten van uw marmeren vloer? Vraag direct een offerte aan bij SchoneVloeren.nl! Wij sturen u binnen enkele werkdagen een passende prijsberekening. Voor vragen of advies bereikt u ons eenvoudig door te bellen naar 0251 32 00 40 of stuur een bericht via WhatsApp. We helpen u graag verder.

Neem contact op met SchoneVloeren.nl

Heeft u interesse in het laten polijsten van uw marmeren vloer? Schakel de specialisten van SchoneVloeren.nl in door het offerteformulier in te vullen. U krijgt al binnen enkele werkdagen een gerichte prijsberekening van ons. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op via 0251 32 00 40 of stuur een WhatsAppbericht.

Recente projecten

Klanten aan het woord

“Nadat onze granieten vloer wel heel vies was geworden en hier en daar ook nog lichtelijk was beschadigd, besloten we een professional in te schakelen. Na een korte zoektocht op internet kwamen we uit bij SchoneVloeren.nl. We hebben direct een offerte aangevraagd en zijn heel snel geholpen. De mannen van SchoneVloeren.nl hebben geweldig werk afgeleverd en de vloer ziet er weer als nieuw uit.” Sandy Hoogeveen, Zaandam

Alexandra, Hillegom

“Ik keek al een tijdje aan tegen een vloer die zelf niet meer goed schoon te maken was. Ik heb de hulp van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om mijn granieten vloer goed te reinigen en professioneel te polijsten. Vervolgens hebben ze de natuursteen ook geïmpregneerd. Mijn vloer ziet er fantastisch uit en kan weer jaren mee! Ik kan SchoneVloeren.nl iedereen met een natuurstenen vloer aanbevelen.” Niels van de Berg, Uitgeest

Willem, Nijmegen

“De medewerkers van SchoneVloeren.nl zijn echt super! Ze leveren fantastisch werk af en bieden de beste service. Ik wilde mijn granieten vloer zo snel mogelijk laten polijsten en vroeg dus een offerte aan. Tussen mijn offerteaanvraag en de uitvoering van de werkzaamheden zat heel weinig tijd. Ik raad iedereen SchoneVloeren.nl aan.” Raymond Vink, Alkmaar

Martine, Leiden

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.