Natuursteen polijsten

Natuursteen laten glanzen

Beschikt uw woning of bedrijfspand over een schitterende natuurstenen vloer? U heeft ongetwijfeld genoten van de prachtige uitstraling die deze vloer aan uw ruimtes geeft. Na verloop van tijd is het echter onvermijdelijk dat de vloer zijn oorspronkelijke pracht verliest. Denk bijvoorbeeld aan kleine krasjes of een doffe uitstraling.

Om het natuursteen weer te herstellen en of laten glanzen, is het noodzakelijk om deze te polijsten. Bij Schonevloeren.nl zijn we gespecialiseerd in het polijsten van diverse vloeren, waaronder natuursteen.

We nodigen u dan ook graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over dit proces of om ons in te schakelen voor de polijstwerkzaamheden. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.

Ervaren vakmensen met oog voor detail

Bij iedere klus, benutten onze deskundigen hun uitgebreide expertise in het polijsten van natuursteen, en ze hanteren een grondige en voorzichtige aanpak. Het resultaat is altijd verbluffend mooi. We willen u graag een glimp laten opvangen van de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

Kwaliteitsgarantie

Bij iedere klus, benutten onze deskundigen hun uitgebreide expertise in het polijsten van natuursteen, en ze hanteren een grondige en voorzichtige aanpak. Het resultaat is altijd verbluffend mooi. We willen u graag een glimp laten opvangen van de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

Duurzaam & milieubewust

Bij het verzorgen van vloer polijsten maakt het vakkundige team van SchoneVloeren.nl enkel gebruik van milieuvriendelijke producten die duurzaam zijn en geen schade toebrengen aan het milieu.

Soorten natuursteen

Natuursteen polijsten prijs

Op voorhand is het niet mogelijk om een goede prijsindicatie te bieden. De kosten voor het polijsten van natuursteen zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: oppervlakte, complexiteit, type natuursteen en de staat van het natuursteen.

Bij Schonevloeren.nl streven we naar eerlijke en transparante prijzen voor het polijsten van natuursteen. We bieden u een gedetailleerde offerte op maat, waarin we alle relevante factoren en kostencomponenten opnemen. Zo bent u volledig geïnformeerd en bent u verzekerd van transparantie en expertise bij het bepalen van de kosten voor het polijsten van natuursteen.

Wanneer moet ik natuursteen laten polijsten?

Natuursteen is een poreus materiaal dat na verloop van tijd beschadigingen kan vertonen. Denk aan scheurtjes in het oppervlak of gaten op plaatsen waar voorwerpen op de vloer zijn gevallen. Ook hardnekkige vlekken die niet met reguliere schoonmaakmiddelen verwijderd kunnen worden, kunnen het uiterlijk van de vloer aantasten. Dit is onwenselijk, aangezien u streeft naar een zo mooi mogelijke vloer. Om het natuursteen weer te herstellen, is het nodig om deze te slijpen, zoeten of polijsten. In onderstaande tabel vindt u het werkproces en bijbehorende eindresultaten per fase.

 

Slijpfase

Oppervlaktebewerking

Wanneer?

Eindresultaat

1ste slijpfase

Slijpen

Ondiepe en diepe krassen

Glad

2de slijpfase

Zoeten

Oppervlakkige krasjes

Minder glanzend / matte afwerking

2de slijpfase

Polijsten

Oppervlakkige krasjes

(Zijde)glanzende afwerking

3de slijpfase

Verder polijsten of kristalliseren

Gezoete of gepolijste vloer

Hoogglanzende afwerking

Wat is het verschil tussen het zoeten en polijsten van natuursteen?

Zoeten en polijsten zijn beide technieken om natuursteen te verbeteren, maar er zijn verschillen. Zoeten geeft een matte afwerking met een zachte glans, terwijl polijsten een glanzende, reflecterende afwerking creëert. Zoeten wordt gebruikt voor een subtiele uitstraling, terwijl polijsten de steen laat stralen. Advies van een professional is belangrijk bij het kiezen tussen zoeten en polijsten, afhankelijk van de steensoort en gewenste esthetiek.

Hoe werkt het polijsten van natuursteen?

Wanneer onze experts uw natuurstenen vloer polijsten, kunt u ervan op aan dat de vloer er na afloop weer als nieuw uitziet. Maar wat houdt het polijsten van natuursteen precies in? We leggen het stap voor stap uit.

1.      Reiniging

Allereerst reinigen we het natuursteen om vuil, stof en eventuele resten te verwijderen. Op deze manier zorgen we ervoor dat het polijstmateriaal goed hecht aan het natuursteen voor een optimaal eindresultaat.

2.      Slijpen

Vervolgens starten we met het slijpen van het natuursteen, waarbij we een uiterst dunne toplaag van de vloer verwijderen. Dit doen we met grote zorgvuldigheid, zodat er minimaal materiaal van de vloer wordt verwijderd. Hierdoor worden alle oneffenheden en beschadigingen geëlimineerd, inclusief hardnekkige vlekken.

3.      Polijsten

Vervolgens gaan polijsten we het natuursteen met behulp van polijstpads of polijstpoeders met een steeds fijnere korrel. Hiermee poetsen we de steen op en creëren we een glanzende afwerking. Door stapsgewijs een steeds kleinere korrel te gebruiken, zijn we instaat iedere gewenste glans te bereiken.

4.      Reinigen

Tot slot reinigen we de vloer, zodat eventuele resten van polijstmateriaal verdwijnen en uw vloer weer straalt.

Het resultaat is een vloer die er weer perfect uitziet. Door natuursteen polijsten voorkomt u ook dat de beschadigingen zich verder ontwikkelen en dat de vloer uiteindelijk onherstelbaar beschadigd raakt.

Schakel Schonevloeren.nl in voor natuursteen polijsten

Voor het polijsten van een vloer van natuursteen is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. We beschikken over de vereiste kennis en geavanceerde apparatuur om deze taak naar behoren uit te voeren. Graag lichten we onze dienstverlening nader toe tijdens een persoonlijk gesprek, zodat u volledig op de hoogte bent van wat we voor uw natuurstenen vloer kunnen betekenen. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we talloze vloeren weer in optimale staat gebracht, niet alleen natuurstenen vloeren, maar ook andere vloertypen. Naast vloeren in woningen, reinigen we ook vloeren in zakelijke panden, scholen en sportzalen. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over ons bedrijf en voorbeelden van recent voltooide projecten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al uw vragen.

Zelf natuursteen polijsten

Als u zelf de handen uit de mouwen wilt steken en zelf uw natuurstenen vloer wilt polijsten, is dat ook een optie. Het is echter belangrijk om te weten dat het polijsten van natuursteen een zorgvuldig proces is en de nodige kennis en vaardigheden vereist. Voordat u aan de slag gaat, raden we aan om u goed te informeren over de juiste technieken en producten die geschikt zijn voor uw specifieke natuursteensoort.

Een goede voorbereiding is essentieel. Begin met het grondig reinigen van de vloer om vuil en stof te verwijderen. Vervolgens kunt u starten met het polijsten. Gebruik hiervoor speciale polijstpads of -schijven in combinatie met een geschikt polijstmiddel. Werk in kleine secties en maak gelijkmatige bewegingen om een consistente afwerking te bereiken.

Houd er rekening mee dat het polijsten van natuursteen tijdrovend kan zijn en dat het resultaat afhangt van uw eigen vaardigheden en ervaring. Als u twijfelt of het zelf polijsten van uw natuurstenen vloer de beste keuze is, adviseren we om onze expertise in te schakelen. Ons ervaren team staat klaar om uw vloer te polijsten en weer te laten stralen als nooit tevoren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het zelf polijsten van uw natuurstenen vloer of om gebruik te maken van onze professionele polijstservice.

Ons werk

Recent Werk

Klanten aan het woord

“We hebben lang tegen de vieze, doffe marmeren vloer aan gekeken. We hebben eerst zelf alles geprobeerd om de vloer schoon te krijgen, maar niets hielp. We hebben de vakmensen van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om de vloer te reinigen, maar ze hebben ons geadviseerd om het marmer ook meteen te laten polijsten. Nadat we akkoord waren gegaan met de werkzaamheden, hebben ze super werk geleverd met een prachtig, glanzend eindresultaat. We zijn weer heel blij met onze vloer.” Rick, Abbekerk

Rick, Abbekerk

“Uitstekend werk afgeleverd en vriendelijke medewerkers. Mijn vloer is mooi gepolijst en glimt weer als voorheen. SchoneVloeren.nl is echt een aanrader!”

Lisa, Utrecht

“Goede service! De vloer ziet er weer prachtig uit. Goede adviezen gekregen over het onderhoud.”

Cora, Assendelft

SchoneVloeren onderneemt duurzaam conform de sustainable development goals

verantwoord ondernemen

Milieubewust natuursteen polijsten

Bij het vernieuwen van uw vloer streven we naar een milieuvriendelijke aanpak door uitsluitend gebruik te maken van producten en materialen die geen negatieve impact hebben op het milieu. We zijn toegewijd aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG), waardoor we maatschappelijk verantwoord ondernemen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De SDG’s vertegenwoordigen een reeks afspraken tussen landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. In 2015 zijn in totaal 17 doelen vastgesteld, die verder zijn onderverdeeld in 169 subdoelen. Als lid van deze wereldwijde gemeenschap zetten we ons actief in, samen met tal van andere bedrijven in Nederland, om verschillende uitdagingen aan te gaan, waaronder de klimaatcrisis. We werken samen om positieve verandering te bewerkstelligen en bij te dragen aan de realisatie van deze doelen.

Over ons

Uw onderhoudsspecialist voor natuurstenen vloeren sinds 1992

Als gespecialiseerde organisatie hebben we ons gevestigd in Uitgeest en streven we ernaar om natuurstenen vloeren weer te laten schitteren als nooit tevoren. Onze vakmensen reizen door heel Nederland om vloeren in woningen, bedrijfspanden en openbare ruimtes te herstellen en terug te brengen naar hun oorspronkelijke pracht.

Als u meer wilt weten over onze organisatie, de locaties waar we actief zijn in Nederland, ons toegewijde team of de beschikbare vacatures, nodigen we u uit om op de knop te klikken voor meer informatie. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde details.

werkzaamheden schonevloeren.nl

Contact opnemen met Schonevloeren.nl

Bent u op zoek naar een manier om uw natuurstenen vloer te laten stralen met een prachtige glans of een subtiele matte afwerking? Vertrouw op de expertise van de specialisten van SchoneVloeren.nl voor de behandeling van uw natuurstenen vloer. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en ontvang snel een kostenindicatie op maat. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0251 32 00 40 of stuur ons een bericht via WhatsApp. Het deskundige team van SchoneVloeren.nl staat altijd klaar om u van dienst te zijn en al uw vragen te beantwoorden.

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.