Rode wijn vlekken

ONZE TIPS

Rode wijn op het tapijt

Help! Er is een glas rode wijn omgevallen op mijn tapijt… Wat nu?

Dit kan de beste natuurlijk overkomen. Hoe voorzichtig je zelf ook bent; een ongeluk zit altijd in een klein hoekje (of glaasje). De hond stoot met zijn staart tegen een glas, iemand die op verjaardagsvisite komt en iedereen een handje geeft vergeet dat haar handtas op haar rug slingert. Enfin, u heeft er beeld bij bij, het kan op allerlei manieren misgaan.

Het glas valt om, de spetters vliegen in het rond. Gevolg: overal vlekken op uw duurbetaalde tapijt.
De eerste tip die wij u willen meegeven is deze: raak niet in paniek. Wij gaan u vertellen hoe u moet handelen bij een rode wijn-ongeluk.

Ga niet wrijven in de vlek

Uw eerste impuls zal zijn om te gaan boenen en schrobben. En zodra u ziet dat dit niets uithaalt,
gaat u op internet zoeken naar tips en oma-weet-raad-adviezen. U zult lezen dat u zout op de vlek moet strooien, of witte wijn, of volle melk. Wij begrijpen natuurlijk uw drang tot het wegkrijgen van de vlek, maar dit doet geen van bovengenoemde tips. Sterker nog, u maakt het vaak alleen maar erger.

De belangrijkste en enige tip die wij voor u hebben is deze: Maak een handdoek nat en leg deze op de vlek. Dat is alles! Laat de handdoek liggen tot deze helemaal droog is. Als u de handdoek verwijdert en er is nog steeds iets zichtbaar dan herhaalt u dit proces. Het klinkt misschien gek, maar dit werkt echt het allerbeste.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar mocht er een rode wijnvlek ergens ontstaan, onthoud deze tip vooral!

STAPPENPLAN

Stap 1 – Raak niet in paniek.

Stap 2 – Ga niet wrijven in de vlek.

Stap 3 – Leg een natte handdoek op de vlek en laat deze opdrogen.

Stap 4 – Indien nodig: herhaal stap 3.

Tapijt reinigen door specialisten van SchoneVloeren.nl

Mochten zelfs 6 handdoeken niet helpen, belt u ons dan want wij kunnen uw tapijt altijd nog met onze professionele technieken reinigen.

Bel ons op: 0251 32 00 40