Terrazzo polijsten

Laat uw terrazzo vloer polijsten

Is uw terrazzo vloer dof en glanst hij niet meer? Of is hij niet meer goed te reinigen? Dan laat SchoneVloeren.nl uw terrazzo vloer eruitzien als nieuw. Met onze gespecialiseerde polijstservice verwijderen we vuil en doffe plekken, waardoor de toplaag weer glanst naar behoren.

Interesse? Vraag dan meteen een offerte aan en ontvang binnen slechts een paar dagen al een prijsberekening op maat. Heeft u vragen of ontvangt u graag advies? Bel ons dan via 0251 32 00 40 of stuur een WhatsAppbericht

terrazzo vloer laten schoonmaken SchoneVloeren.nl

Wat is terrazzo?

Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. De naam wordt gebruikt voor vloeren uit marmerkorrels. Door verder ontwikkelde technieken is de creatieve vrijheid van terrazzo wel groter dan die van marmeren vloeren. Zo kan er gevarieerd worden met vormen en kleuren. De toepassing is daardoor van een goedkope terrasbedekking steeds meer gegroeid naar een decoratieve vloerbedekking, zoals de mozaïeken uit de oudheid. In Nederland ligt een bekende terrazzovloer in de Haagse Passage.

Wat is terrazzo polijsten?

Bij het polijsten van uw terrazzo vloer, schuren we eerst lichtjes het oppervlak. Als uw vloer zeer vervuild is, schuren we de toplaag extra grondig. Zo ontstaat er een nieuwe toplaag die we vervolgens gaan polijsten. Allereerst werken we beschadigingen en krasjes weg, wat de vloer dof maakt. Ook ontstaat dofheid door kalk, bijvoorbeeld door jarenlang dweilen of omdat de vloer in de badkamer ligt. Daarom laten we in de vervolgstap de vloer weer glanzen door de toplaag te verdichten. We houden rekening met de gewenste glansgraad, zodat u weer optimaal geniet van uw terrazzo vloer.

Ontdek onze voordelen

De ervaren vaklui van SchoneVloeren.nl brengen uw terrazzo vloer weer tot leven. Daarbij profiteert u van een hoop voordelen:

  • Al in 1 dag uw terrazzo vloer geschuurd, gepolijst en gekristalliseerd
  • Een gespecialiseerd team met 30 jaar ervaring
  • 100% garantie op kwaliteit
  • Naar wens afgewerkt
  • Vrijblijvende offerte

De prijs van terrazzo polijsten

De kosten voor het polijsten van uw terrazzo vloer hangen af van de volgende factoren:

  • de huidige staat van de terrazzo vloer;
  • het aantal te polijsten vierkante meters;
  • overige bijzonderheden of wensen.

Bij het opstellen van een offerte houden we hier rekening mee. Hierdoor kunnen we u beter voorzien van een realistische prijsindicatie dan bij een standaard prijsindicatie. Zo weet u meteen waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Service van a tot z

In slechts 4 stappen realiseren we het gewenste eindresultaat

Uw aanvraag indienen

Allereerst dient u een offerteaanvraag in. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en voeg eventueel foto’s van de terrazzo vloer toe.

Offerte opstellen

Nadat we uw offerteaanvraag hebben ontvangen, gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Aan de hand van uw wensen en de foto’s beoordelen we de situatie en stellen we een prijs op voor het polijsten van uw terrazzo vloer.

Het polijstwerk

Op het afgesproken moment staan onze specialisten bij u op de stoep om uw terrazzo vloer onder handen te nemen. Bij het polijsten, gebruiken we uitsluitend milieubewuste producten en zorgen we voor het gewenste eindresultaat.

Nacontrole

We nemen onze 100% kwaliteitsgarantie erg serieus en daarom zijn we pas klaar als u helemaal tevreden bent. Heeft u nog dingen op te merken na het polijstwerk? Dan gaan we er direct mee aan de slag!

Terrazzo vloer polijsten: de fases

Slijpfase Soort oppervlaktebewerking Werkzaamheden Eindresultaat
Eerste slijpfase Terrazzo slijpen Door de vloer te slijpen, maken we hem vrij van diepe krassen en beschadigingen. Een matte finish
Tweede slijpfase Terrazzo vloer polijsten We verwijderen met een diamantschijf oneffenheden van de terrazzo vloer, zodat hij weer gaat glanzen. Een (zijde)glanzende finish
Derde slijpfase Terrazzo verder polijsten Met een fijnere diamantschijf polijsten we de vloer verder, waardoor hij nog meer gaat glanzen. Een hoogglanzende finish
Afwerkingsfase Terrazzo impregneren We brengen een beschermlaag aan op de vloer. Een onzichtbare beschermlaag

De geschiedenis van terrazzo vloeren schoonmaken en polijsten

Vroeger werden platte stenen gebruikt om de oneffenheden in terrazzo weg te slijpen. Later werd een speciaal gereedschap uitgevonden, waardoor de arbeiders rechtop konden staan bij het polijsten. Deze ‘Galera’ bestond uit een lange steel met een verzwaard eind, waaraan de slijpsteen was bevestigd.
Het resultaat was echter een oppervlak met een bleek, dof uiterlijk. Later ontdekten de arbeiders dat geitenmelk de marmerkleur en glans goed naar boven bracht. Tegenwoordig wordt cementgebonden terrazzo door SchoneVloeren.nl machinaal geslepen en gepolijst.

Het ontstaan van terrazzovloeren

Terrazzo, ook wel granito genoemd, is enkele honderden jaren oud. Italianen gebruikten het als afgekeurd restmateriaal om de terrassen rond hun huizen te plaveien. In Italië werd bij de bouw van kerken veel marmer en graniet gebruikt. Het restmateriaal stortte men in de betonnen vloeren. Als op de vloeren veel gelopen werd, raakten ze als het ware gepolijst, waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Men vond het resultaat zo mooi dat besloten werd om er ook andere producten van te maken.

In Nederland zijn cementgebonden terrazzovloeren vanaf de tweede helft van de 19e eeuw op grotere schaal aangelegd. Door gebruik te maken van moderne technieken is kunststof terrazzo te maken zonder scheurvorming. Hierdoor kunnen grote vloervelden worden gemaakt.

Andere natuurstenen vloer laten polijsten?

Heeft u (ook) een ander type natuursteen vloer die u wilt laten polijsten? Dan bieden we ook graag onze expertise aan. SchoneVloeren.nl is gespecialiseerd in:

 

Zelf terrazzo polijsten

Wilt u zelf terrazzo polijsten? Hiervoor bestaan verschillende methoden. De beste methode voor doe-het-zelvers bestaat uit een aantal stappen. Start met het diep reinigen van de vloer met een korrel 400 nylon polijstpad voor natuursteen om matte vlekken en krasjes te verwijderen. Overweeg in deze fase het gebruik van een neutrale reiniger voor natuursteen. Vervolgens verdicht u de toplaag van het natuursteen met een korrel 800 nylon polijstpad, wat een lichte glans oplevert, ook wel een gezoet niveau genoemd.

Daarna verhoogt u de glans door de toplaag verder te verdichten met een korrel 1500 nylon polijstpad, wat een intensievere glans geeft. Tot slot verdicht u de toplaag een laatste keer met een nylon polijstpad voor een zeer intensieve glans. Vergeet na het polijsten niet om de vloer goed te impregneren.

Het polijsten van een terrazzo vloer is een nauwkeurig en tijdrovend proces dat specifieke vaardigheden en de juiste materialen vereist. Wij beschikken over de juiste ervaring en machines om dit op een efficiënte en veilige manier te doen, waardoor we de kans op schade aan uw vloer minimaliseren. Bovendien zijn we in veel meer behandelingen van terrazzo gespecialiseerd, zoals:

 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u uw terrazzo vloer graag laten polijsten? Neem dan contact op met de specialisten van SchoneVloeren.nl. Ook geven we graag advies over het onderhoud van uw terrazzo vloer. Vraag via de button een offerte aan of stel uw vraag via 0251 320 040 of WhatsApp.

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.