Voegen reinigen

Verkleurde of kapotte voegen in keuken of bad­kamer

U kent ze wel, de voegen in de keuken, badkamer en het toilet. Ooit waren ze mooi wit, nu ogen ze inmiddels wat grauw en onfris. Wat kunt u doen om ze weer mooi wit te krijgen of zelfs weer te herstellen indien ze kapot zijn?
Voegen in de keuken, de badkamer en het toilet zijn noodzakelijk tussen de tegels. De breedte van de voegen kan variëren, tegenwoordig is de trend een smalle voeg bij een strakke tegel. Terwijl het bij de zogenaamde boerentegel gebruikelijk is om een brede voeg te hanteren.

tegels tegelvloer door SchoneVloeren.nl laten reinigen

Voegen reinigen

Voegen die tussen vloertegels zitten zullen eerder smerig worden dan voegen tussen wandtegels. Dit komt doordat de vloer wordt belopen waardoor stof en vuil zich ophoopt in de voegen. Zodra u de tegels gaat reinigen, wordt het vuil opgelost in het water. Negen van de tien keer wordt de vloer vervolgens niet goed drooggemaakt en verdampt het water. Het gevolg hiervan is dat het vuil alsnog achterblijft op de vloer.

Aangezien de voegen dieper liggen dan de tegel, blijven hier grotere hoeveelheden water achter en zal het vuil zich daar gaan ophopen. Hierdoor verkleuren de voegen na verloop van tijd en kan alleen een grondige reiniging de voegen weer hun oorspronkelijke kleur geven. Deze intensieve reiniging kunnen wij voor u verzorgen.

Kapotte voegen herstellen

Voegen kunnen behalve smerig worden ook kapot gaan. Ze kunnen door de manier van zetten of een slechte hechting loskomen. Het gevolg is een gat in de voeg en dat ziet er lelijk uit. Het moet ook eigenlijk direct worden aangepakt om te voorkomen dat de tegel beschadigd raakt of dat er nog meer voegen losbarsten.

Voor het repareren van voegen kunt u ook contact met ons opnemen, wij kunnen dit snel en vakkundig voor u oplossen. SchoneVloeren.nl voor alle soorten vloerreiniging.

Bel ons: 0251 32 00 40

Recente projecten

Klanten aan het woord

“Nadat onze granieten vloer wel heel vies was geworden en hier en daar ook nog lichtelijk was beschadigd, besloten we een professional in te schakelen. Na een korte zoektocht op internet kwamen we uit bij SchoneVloeren.nl. We hebben direct een offerte aangevraagd en zijn heel snel geholpen. De mannen van SchoneVloeren.nl hebben geweldig werk afgeleverd en de vloer ziet er weer als nieuw uit.” Sandy Hoogeveen, Zaandam

Alexandra, Hillegom

“Ik keek al een tijdje aan tegen een vloer die zelf niet meer goed schoon te maken was. Ik heb de hulp van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om mijn granieten vloer goed te reinigen en professioneel te polijsten. Vervolgens hebben ze de natuursteen ook geïmpregneerd. Mijn vloer ziet er fantastisch uit en kan weer jaren mee! Ik kan SchoneVloeren.nl iedereen met een natuurstenen vloer aanbevelen.” Niels van de Berg, Uitgeest

Willem, Nijmegen

“De medewerkers van SchoneVloeren.nl zijn echt super! Ze leveren fantastisch werk af en bieden de beste service. Ik wilde mijn granieten vloer zo snel mogelijk laten polijsten en vroeg dus een offerte aan. Tussen mijn offerteaanvraag en de uitvoering van de werkzaamheden zat heel weinig tijd. Ik raad iedereen SchoneVloeren.nl aan.” Raymond Vink, Alkmaar

Martine, Leiden

Ontvang een offerte binnen enkele werkdagen

Direct offerte aanvragen

Of bel:   0251 32 00 40

3 + 6 =