Graniet onderhoud

Graniet behandelen voor duurzame schoonheid

SchoneVloeren.nl is uw vertrouwde partner sinds 1992 voor het onderhouden, reinigen en herstellen van granieten vloeren. Onze expertise omvat niet alleen vloeren, maar ook granieten meubels zoals tafelbladen en keukenbladen. We begrijpen de waarde van graniet en de behoefte aan professioneel onderhoud om de natuurlijke schoonheid te behouden. Ontdek onze behandelingen voor graniet en laat ons u helpen om uw ruimtes weer te laten stralen.

Natuursteen polijsten
Het team van SchoneVloeren.nl

Eigenschappen van graniet

Graniet is niet alleen een keuze voor vloeren, maar vindt ook zijn weg naar tafel- en keukenbladen. De robuuste eigenschappen en tijdloze uitstraling maken graniet geliefd in vele interieurtoepassingen. Hieronder vindt u dan ook de kenmerken van graniet, zodat u direct begrijpt waarom graniet zo populair is.Bovenkant formulier

HARDHEID

Graniet is een van de hardste natuurlijke materialen die worden gebruikt in interieurtoepassingen. Deze hardheid maakt het bestand tegen krassen, slijtage en dagelijks gebruik.

NATUURLIJKE PATRONEN

Elk stuk graniet is uniek vanwege zijn karakteristieke aders, kleurschakeringen en patronen. Dit creëert een esthetisch aantrekkelijk en individueel uiterlijk.

HITTEBESTENDIG

Graniet is zeer hittebestendig, waardoor het ideaal is voor keukenbladen en tafelbladen. Het kan directe contact met hete pannen en schalen weerstaan zonder beschadigd te raken.

DUURZAAM

Graniet is bestand tegen vlekken, zuren en chemische stoffen. Dit maakt het geschikt voor veeleisende omgevingen, zoals keukens, waar gemorste vloeistoffen en voedsel geen blijvende schade veroorzaken.

LANGDURIGE GLANS

Met de juiste verzorging behoudt graniet zijn glans en uitstraling. Regelmatig onderhoud en behandeling kunnen ervoor zorgen dat granieten oppervlakken er jarenlang als nieuw uitzien.

MILIEUVRIENDELIJK

Graniet is een natuurlijk gesteente dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Het wordt niet chemisch behandeld en behoudt zijn natuurlijke kenmerken.

Graniet onderhouden

Hoe blijft uw granieten vloer, tafelblad of keukenblad in topvorm? Wij bieden inzichten en tips die het onderhoud eenvoudiger maken dan u denkt. Van dagelijkse schoonmaak tot periodieke verzorging, ontdek hoe u zelf de glans behoudt en de levensduur verlengt.

Tips voor het zelf onderhouden van natuursteen

1. Dagelijks reinigen

Veeg of stofzuig regelmatig om zand en ander vuil geen kans te geven om krassen te veroorzaken. Gebruik hiervoor dan ook een zachte, vochtige doek. Zo vermijdt u de kans om zelf krassen te veroorzaken tijdens het reinigen.

2. Gebruik milde schoonmaakmiddelen

Maak een sopje met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Dat wil zeggen, een schoonmaakmiddel met een neutrale pH-waarde. Gebruik absoluut geen zure of schurende reinigingsmiddelen, aangezien deze schade kunnen aanbrengen aan uw granieten oppervlak.

3. Voorkom vlekken

Uiteraard geldt, zoals voor iedere andere vloer, het advies om gebruik te maken van onderzetters en placemats. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om morsen en eventuele vlekken te voorkomen. Daarnaast adviseren we om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen met lauw water.

4. Controleer regelmatig op afdichting

Controleer regelmatig of uw granieten vloer of keukenblad nog helemaal waterdicht is. Dit doet u eenvoudig door een kleine hoeveelheid water aan te brengen. Trekt het water niet direct in? Dan is het graniet nog voldoende afgedicht. Trekt het water direct in het graniet? Dan is het nodig om uw vloer of keukenblad te impregneren. Schakel hiervoor een professional in.

5. Behoud van glans

Gebruik voor het reinigen van graniet een speciale granietreiniger en droog het oppervlak direct om waterstrepen en dofheid te voorkomen.

Heeft u vragen of wilt u het onderhoud van graniet liever overlaten aan een professional van SchoneVloeren.nl? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Graniet laten behandelen

GRANIET POLIJSTEN

Natuursteen polijsten

Is uw granieten vloer dof geworden? Door graniet te polijsten, herstellen we de glans en elegantie van uw vloer. Krassen en slijtage worden geminimaliseerd, terwijl de diepe kleuren en kenmerkende texturen naar voren komen. Het resultaat is een vloer die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook de duurzaamheid van uw interieur versterkt.

GRANIET IMPREGNEREN

Graniet impregneren

Voor tafelbladen en keukenbladen is graniet impregneren essentieel. Onze behandeling zorgt voor een beschermende laag die vlekken en voortijdige slijtage voorkomt. Uw granieten meubels behouden hun oorspronkelijke uitstraling en zijn bestand tegen dagelijkse belasting.

GRANIET REPAREREN

Graniet repareren

Is uw graniet beschadigd? Onze professionals brengen beschadigde plekken weer terug naar originele staat. Krassen, putjes en kleine scheuren repareren we gerepareerd, waardoor uw granieten oppervlakken er weer als nieuw uitzien.

GRANIET SCHUREN

Parketvloer laten schoonmaken SchoneVloeren.nl

Voor ernstige oneffenheden in uw granieten vloer, keuken- of tafelblad biedt schuren uitkomst. We egaliseren de oneffenheden en vernieuwen het oppervlak. Het resultaat is een vlakke en gladde afwerking die de aantrekkelijkheid en bruikbaarheid van uw granieten oppervlak verbetert.

GRANIET SCHOONMAKEN

Graniet vloer schoonmaken

We zorgen ervoor dat uw granieten vloeren en meubels weer helemaal fris en hygiënisch zijn. Diepgeworteld vuil en vlekken worden grondig verwijderd, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Contact opnemen met SchoneVloeren.nl

Vertrouw op de expertise van de specialisten van SchoneVloeren.nl voor het onderhoud en behandelen van graniet. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang snel een kostenindicatie op maat. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0251 32 00 40 of stuur ons een bericht via WhatsApp. Het deskundige team van SchoneVloeren.nl staat altijd klaar om u van dienst te zijn en al uw vragen te beantwoorden.

Ons werk

Recent Werk

Klanten aan het woord

“We hebben lang tegen de vieze, doffe marmeren vloer aan gekeken. We hebben eerst zelf alles geprobeerd om de vloer schoon te krijgen, maar niets hielp. We hebben de vakmensen van SchoneVloeren.nl ingeschakeld om de vloer te reinigen, maar ze hebben ons geadviseerd om het marmer ook meteen te laten polijsten. Nadat we akkoord waren gegaan met de werkzaamheden, hebben ze super werk geleverd met een prachtig, glanzend eindresultaat. We zijn weer heel blij met onze vloer.” Rick, Abbekerk

Rick, Abbekerk

“Uitstekend werk afgeleverd en vriendelijke medewerkers. Mijn vloer is mooi gepolijst en glimt weer als voorheen. SchoneVloeren.nl is echt een aanrader!”

Lisa, Utrecht

“Goede service! De vloer ziet er weer prachtig uit. Goede adviezen gekregen over het onderhoud.”

Cora, Assendelft

Of bel:   0251 32 00 40

Uw contactgegevens

Aanvullende informatie (niet verplicht)

Adres

Wat wilt u laten polijsten?

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 4 bestanden uploaden.
Upload eventuele foto's voor een betere inschatting van de werkzaamheden.